Muhammed Özkılınç – Eğitimci ve Yazar – muhammedozkilinc.com

Zindandan Bir Yıldız Kaydı

Geçtiğimiz gün mısır zindanlarından bir yıldız kaydı. Daha önce kendisi gibi nice yiğitler misali, oda şehadet şerbetiyle rabbine uçtu. Hem de 89 yaşında ve mısır zindanlarından. Her Müslüman bilir ki, şehitler kayıp değil, aksine paha biçilmez kazançtırlar. Onlar, müstakbel İslam binasının temel taşlarıdır. Evet, her bir şehit visali mukadder olan büyük zaferin kilometre taşlarıdır. Her Müslümanın, dualarındaki en önemli dileği, Allah (cc) yolunda şehit olmaktır. Sözü çok uzatmadan Müslüman kardeşlerin 7. Genel mürşidi üstat Muhammed Mehdi Akif’i özetle tanıyalım

Doğumu, Eğitimi

Üstad Muhammed Mehdi Akif 12 Temmuz 1928’de Kahire’nin kuzeyinde yer alan Mansura şehrinde doğdu. Şehit İmam Hasan el-Benna da Müslüman Kardeşler Hareketini aynı yıl kurmuştu. Üstad Muhammed Mehdi Akif İlkokulu Mansura, ortaokulu ve liseyi ise Kahire’de okudu. Üstad’ın çocukluğundan bahsedenler kendisinin çok hareketli ve pratik zekâya sahip çalışkan biri olduğundan söz ederler. Üstad Akif Kahire üniversitesinde Beden eğitimi bölümünü bitirdikten sonra 1951 yılında uzaktan eğitim fakültesinden dışardan okuyarak hukuk fakültesini de okumaya başladı. Üstad Akif bu sıralarda evlendi ve dört çocuk babası oldu.

Twitter

Müslüman Kardeşler Ve İmam El-Benna İle Tanışması

Üstad Akif Müslüman Kardeşler ile 1940 yılında 12 yaşında iken tanıştı. Bu sıralarda üstad Akif ortaokulu okumak üzere Kahire’ye gelmişti. Küçüklüğünden beri Şehit İmam el Benna ve onun en değer verdiği arkadaşlarından Gazeteci fikir adamı Muhibbiddin el-Hatib ile görüştü. Çok sonraları üstad Akif en çok sevdiği kişiler arasından iki üstadı çokça anacaktı.

Üstad Akif’in babası Müslüman kardeşleri pek sevmezdi. Bu yüzden liseden sonra üstadı Müslüman kardeşlerden koparmak üzere zorla polisliğe yönlendirmişti. Üstad Akif’te bu durumu imam Hasan el-Benna ile paylaşarak ne yapması gerektiğini danışmıştı. Şehit İmam Hasan el-Benna, üstad Akif’i Kahire üniversitesinin Beden eğitimi fakültesinde davayı anlatacak öğrencilerinin bulunmadığını söyleyerek orayı tercih etmesini istemişti. Üstad Akif’te böylece polislikten başvurusunu geri çekerek beden eğitimi fakültesine yerleşmişti. İleriki yaşlarda bir gazetecinin neden beden eğitimi okudunuz sorusuna; ‘hem o bölümde davayı yaymak için hem de babam akşam sekizden sonra kimseyi eve almadığı için bu bölüm bahanesi ile akşamda dava için çalışıp eve geç gitme imkânını bulduğum için bu bölümü tercih ettim.’ Diyerek cevap vermişti.

Üstad Muhammed Mehdi Akif Üniversite yıllarında Müslüman Kardeşlerin çeşitli kollarında görev almış daha sonra cemaatin öğrenci temsilciliği görevini yürütmüştür. Mezun olduktan sonra Müslüman Kardeşlerin Uluslararası öğrenci temsilcisi oldu. Bu vesile ile yurt dışındaki bazı ülkelerde Müslüman Kardeşler teşkilatlarının kurulmasında da öncülük etmiştir.

Üstad Akif’in Yahudilere ve İngilizlere karşı Cihadı

Müslüman Kardeşler Yahudilerin Filistin’e akın ettiğini ve orada bir devlet kurmak istediğini anlayınca, onlara karşı cihad ilan etti. Bunun üzerine üstad Akif 1948 yılında Mısır’da, Suriye’de ve Ürdün’de Müslüman Kardeşlerin eğitim kamplarında Mücahitleri eğiterek Filistin’e gönderdi. Kendisi de Filistin’de cihada katılanlardan oldu. 

İngilizlerin 1952 yılında Mısır’ın Suveyş kanalını işgal etmesi üzerine üstad Akif eski adıyla bilinen İbrahim Üniversitesi, şimdiki adıyla Ayn Şems Üniversitesinde kurulan askeri eğitim kamplarının liderliğini yaptı. Yetiştirdiği gençleri İngilizlere karşı cihad etmesi için Mısır’ın özel kuvvetler başkanı Kemaleddin Hüseyin’in emrine verdi. Böylece İngilizlere karşı cihad ederek onları buradan mağlup bir şekilde çıkarttılar.

Selam olsun şehit İmam el Benna’ya… Selam olsun hocaları ve rehberlerinin yolundan gül bahçesine girercesine şehadete koşan talebelerine… Selam olsun Rabia şehitlerine… Selam olsun tüm İslam şehitlerine… Selam olsun Müslüman kardeşlerin 7. Genel mürşidi üstat Muhammed Mehdi Akife… Yolun yolumuzdur… Selam… Dua…

Muhammed Özkılınç

YouTube
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

uweta   © - Muhammed Özkılınç